Εκπαιδευτικό Υλικό για το βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού

Εκπαιδευτικό Υλικό για το βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού

Το Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγιονιού του Μάικλ Χολ είναι ένα εικονογραφημένο, αστείο, διορατικό, πολυεπίπεδο και πολύχρωμο βιβλίο που μιλά για την σημασία του να είναι κανείς ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του και να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι.

Το κόκκινο έχει μια ετικέτα σε φωτεινό κόκκινο χρώμα αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μπλε. Ο δάσκαλός του, η μητέρα του, το ψαλίδι, όλοι, προσπαθούν να το βοηθήσουν να είναι κόκκινο. Το Κόκκινο, όμως, είναι δυστυχισμένο. Όσο σκληρά κι αν προσπαθεί, απλά, δεν μπορεί να είναι κόκκινο!

Τελικά, ένας ολοκαίνουργιος φίλος, του παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια προοπτική, και το Κόκκινο ανακαλύπτει αυτό που όλοι οι αναγνώστες γνωρίζουν από την αρχή. Είναι μπλε!

Το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό, που μεταφράστηκε από την Αγγλική γλώσσα, αφορά στο βιβλίο Κόκκινο – Η ιστορία ενός κραγινιού. Στόχο έχει να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να εμπλακούν σε εποικοδομητικούς διαλόγους αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας με τα χρώματα!

Kokkino_Activities_1

Kokkino_Notes_1

 

Πηγή: https://childrenslibrarylady.com/red-crayons-story/

 

«Εύχομαι αυτό το βιβλίο να ήταν υποχρεωτικό
να διαβαστεί από οποιοδήποτε ασχολείται με παιδιά»

Αναγνώστρια

«Αυτό που αγάπησα σε αυτό το βιβλίο είναι ότι δεν είναι γραμμένο σαν ένας πρακτικό οδηγός για γονείς, όπως τα περισσότερα βιβλία για την γονεικότητα /οικογένεια. Δεν μας λέει πως να αναθρέψουμε τα παιδιά μας, αλλά πως να τα δούμε, να τα γνωρίσουμε και να τα κατάλαβουμε. Μας δίνει την δυνατότητα να αγκαλιάσουμε τις νέες αξίες και βοηθάει στην ανάπτυξη όχι μόνο του παιδιού αλλά ολόκληρης της οικογένειας»

Αναγνώστης
Phone:2314034202
Fax: 2314034202
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ποσειδώνος 4, 54250